Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-05@06:39:46 GMT

خيال نکن نباشي، بدون تو مي ميرم

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۹۱۶۷۶۹

خبرگزاري آريا -
وقتي کسي دچار شکست عاطفي شود، دو حس قوي در او ظاهر مي شود، خشم و نااميدي.

براي اينکه بعد از بحران عاطفي بتوانيد به زندگي عادي برگرديد نياز داريد يک چيزهايي را ياد بگيريد. يکسري از کارها را بايد انجام بدهيد و سراغ بعضي از کارها اصلا نبايد برويد.

براي اينکه بعد از بحران عاطفي بتوانيد به زندگي عادي برگرديد نياز داريد يک چيزهايي را ياد بگيريد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

يکسري از کارها را بايد انجام بدهيد و سراغ بعضي از کارها اصلا نبايد برويد.

وقتي کسي دچار شکست عاطفي شود، دو حس قوي در او ظاهر مي شود، خشم و نااميدي. اين احساسات تعادل روحي فرد را به هم مي زنند و فرد شکست خورده دائم تحت فشار اين دو، احساس ناتواني مي کند. در اين نقطه براي اينکه خودش را از فشار خشم و نااميدي خلاص کند به شکل ناخودآگاهي از مکانيسم هاي دفاعي استفاده مي کند. «مکانيسم هاي دفاعي» م جموعه رفتارهاي ناخودآگاهي هستند که افراد در اتفاقات اضطراب آور خود بروز مي دهند تا کمتر دچار آسيب شوند.

يکي از اين مکانيسم هاي دفاعي که در ميان آنهايي که دچار شکست عاطفي شده اند خيلي شايع است، مکانيسم انکار است؛ يعني فرد براي مقابله با خشم و نااميدي که دچارش شده، دست به انکار کل ماجرا مي زند. حاضر به پذيرش واقعيت نيست و حتي باور نمي کند که همه چيز تمام شده. انکار، زمينه اي مي شود که روند بهبودي دائم به تاخير بيفتد. شما الان ممکن است در مرحله انکار ماجرا باشيد. پس به ادامه ماجرا دقت کنيد.

با تو مهربون نبودم؟!
وقتي انکار را رد کرديد و ماجرا را پذيرفتيد و ابعادش برايتان مشخص شد، ممکن است شروع کنيد به سرزنش کردن خودتان. هر چيزي مي تواند دليلي براي سرزنش باشد. از اينکه عاشق شده ايد. از اينکه عاشق اين آدم شده ايد، از اينکه فلان حرف را زده ايد و... سرزنش کردن را رها کنيد. با خودتان مهربان باشيد. هيچ فرد ديگري به اندازه خودتان نمي تواند درک درستي از شرايطتان داشته باشد. خودتان را از مهرباني خودتان محروم نکنيد.

به خانه بر مي گردي؟
تعطيل کردن زندگي مسلما دردي را دوا نمي کند. حق داريد که چند روزي حال و حوصله درس خواندن، کارکردن و معاشرت نداشته باشيد، اما اگر اين روال را ادامه دهيد اصلا به سودتان نيست. بهتر است هرچه زودتر زندگي را از سر بگيريد و ذهتان را درگير ديگر امور جاري زندگي هم بکنيد. هرچه زودتر از لاک خودتان بيرون بياييد به نفع خودتان است.

کمک کن تا دوباره جون بگيرم
استفاده از حرف ها و نظرات آدم هاي متخصص و باتجربه هميشه خوب است. اينجا هم سکوت نکنيد، يک مشاور و گوش شنواي متخصص پيدا کنيد و با او صحبت کنيد. از حال و روزتان برايش بگوييد. سير ماجرا را برايش تعريف کنيد. حواستان باشد که چه کسي را به عنوان مشاور انتخاب مي کنيد و او را محرم خود قرار مي دهيد. در اين صورت شما در فضاي اين مشاوره مي توانيد حرف هايي را بزنيد که شايد در جمع هاي ديگر و با هيچ کسي ديگري نتوانيد بزنيد. در خلال همين گفت و گوها ابعاد تاريک تر ماجرا برايتان روشن مي شود. کمي سبک مي شويد و با هدايت هايي که مشاور انجام مي دهيد، مي توانيد درک بهتري از مسائل پيدا کنيد.

من که کم نبودم اما...
شکست عشقي ممکن است شما را دچار عدم اعتماد به نفس کند. فرد شکست خورده توانايي، استعداد، موقعيت هاي خود را مثل قبل نمي بيند و چون نه شنيده، گمان مي کند چيزي کم داشته که مورد قبول واقع نشده و تصورش از خودش مخدوش مي شود. باور کنيد که اين طور نيست. موفقيت هاي قبلي و توانايي هايتان را به ياد بياوريد. از خودتان، سلامت و زيبايي تان تعريف کنيد. با کساني که اين اعتماد به نفس را به شما مي دهند، معاشرت کنيد. روي بهترين ويژگي هاي مثبت خودتان تاکيد کنيد.

از غم بپاشيم رو ديوار
نه در کشور ما که در تمام جهان، عالم هنر پر است از آثاري که استرس و غمگيني بعد از شکست را افزايش مي دهد. هيچ چيز هم به اندازه هنر نمي تواند اين تاثير را داشته باشد. يک موسيقي مي تواند آن قدر احساسات شما را تحريک کند که تا چند روز يا چند هفته از کار و زندگي بيفتيد. پس بهتر است اگر در چنين شرايطي هستيد، مثل يک مادر مهربان مراقب خودتان باشيد و نگذاريد موسيقي و فيلم و هرچيز غمناک ديگري حالتان را خراب تر کند.

مجلست را به توپ خواهم بست
شايد واقعا بازي خورده باشيد، شايد طرف مقابلتان به اندازه شما درگير نبوده، اما وعده هاي دروغيني به شما داده . شايد... خيلي شايدها وجود دارد که ممکن است احساس کنيد حقتان است انتقام بگيريد. اما انتقام گرفتن از دادن يک فحش کوچک تا دست زدن به کارهايي که طرف مقابل از آن ها متنفر است، نه تنها دلتان را خنک نمي کند که حالتان را هم بدتر مي کند.

هجوم فکرت، همون خيابون!
پژوهشگران مي گويند آدم شکست خورده 85 درصد روز، دارد به طرف مقابل فکر مي کند، 85 درصد! اگر بخواهيد اين روند را ادامه دهيد، بهبوديتان به تاخير مي افتد. ذهنتان را درگير کارهاي ديگري کنيد. بيکار ننشينيد و بيشتر وقتتان را توي تخت نگذرانيد. کارها و مسووليت هايي را که نياز به کار فکري دارند، بپذيريد تا ذهنتان درگير کارهاي ديگري شود. به جز اينها لازم نيست به مکان هايي که شما را به ياد معشوق مي اندازد، برويد.

خيال نکن نباشي بدون تو مي ميرم!
بعضي ها سعي مي کنند يک شکست عشقي را با يک عشق جديد، التيام ببخشند. اين کار را نکنيد. به دنبال پيدا کردن يک جايگزين نباشيد. اگرچه تحمل زجر شکست عشقي کار هر کسي نيست، اما بهتر است اين درد را بپذيريد و خود را در حالي که هنوز زخمي هستيد درگير يک رابطه ديگر نکنيد.

اين حقم نيست
وقتي دچار خشم و نااميدي اوليه مي شويد، طبيعي است که از کوبيدن طرف مقابل و تحقير او احساس خوبي داشته باشيد و اين را پاسخي براي ارضاي خشمتان قرار دهيد. به همين دليل است که بيشتر عشاق شکست خورده خودشان را ستمديده و طرف مقابل را ستمکار فرض مي کنند و دست از سرزنش طرف مقابل بر نمي دارند. از ديد شما ممکن است طرف مقابل فردي ضعيف، بدجنس يا بدون احساس مسووليت باشد. اما بهتر است آرام باشيد و فکر کنيد که او هم يک انسان است، مثل شما. پس حتما مواظب خودتان باشيد که از اين مکانيسم دفاعي استفاده نکنيد.

غروب که مي شه ياد من مي افتي؟
او رفته. نيست. اما ندايي درون شما هست که تشويقتان مي کند به اينکه از حال و روزش باخبر باشيد. دلتان مي خواهد بدانيد او هم مثل شما درد مي کشد؟ يا الان کجاست؟ چه کار مي کند و... پس ممکن است شروع کنيد به پرسيدن حال و احوالش از دوستان و آشنايان مشترک يا چک کردن آخرين ديدارش در واتس اپ و تلگرام و...! اين کار هم نقش يک مخدر را برايتان بازي مي کند و نمي گذارد زودتر حالتان خوب شود و شما را همچنان به رابطه يا احساسي که تمام شده گره مي زند.

علاوه بر اين، ممکن است چيزهايي در مورد طرف مقابل بشنويد که بيشتر وجودتان را به هم بريزد. ممکن است ناخودآگاهتان بهانه هايي برايتان جور کند که به مکان هايي که ممکن است او را ببينيد، برويد يا با او تماس بگيريد. مچ ناخودآگاه زيرکتان را بگيريد.

من به جست و جوي سرنوشت
غول مرحله آخر ملال است. همه را که رد کرديد ممکن است بيفتيد در دام ملال. افسرده نيستيد، خشمگين نيستيد، حتي منتظر هم نيستيد. فقط انگيزه اي براي ادامه نداريد. فکر مي کنيد يکي بود و تمام شد، ديگر هيچ وقت نمي توانيد عاشق شويد. گمان مي کنيد زندگي با شما سر جنگ دارد و همه چيز را از شما دريغ مي کند. اما عشق هم مثل زندگي در مسير کمال است. به خودتان يادآور شويد که زندگي اتفاقات عجيبي در چنته دارد و بهتر است شما در قلبتان را روي عالم و آدم نبنديد و دائم خاطرات و تجربيات تلختان را سدي براي خوشبختي و موفقيت هاي بعدي قرار ندهيد. مراقب باشيد که در دام بي رحم منفي بافي نيفتيد.

شکست عشقي ممکن است فرد را دچار عدم اعتماد به نفس کند.

چه کساني بيشتر مستعد شکست عاطفي اند؟
بي نياز کارشناس ارشد روان شناسي باليني: وقتي که آمار ارتباط عاطفي به هر دليلي بالا رود، معلوم است که آمار شکست عاطفي هم بالا مي رود، اما اين دليل آماري براي اينکه بگوييم چرا يک نفر شکست عاطفي مي خورد، کافي نيست. اگر اين گونه بود، همه رابطه ها بي سرانجام مي شدند، اما نيستند. چند گروه هستند که بيشتر مستعد اين هستند که رابطه عاطفي را رو به شکست ببرند.

1.خود تنها پندارها
البته خودتنها پنداري يک عبارت جعلي است، اما شايد عبارت خوبي براي توصيف کساني باشد که اگر هزاران نفر هم صبح تا شب به آنها محبت کنند، باز هم فکر مي کنند که از لطف ديگران محرومند. معمولا اين افراد در کودکي از پدر و مادر خود به هر دليلي به اندازه کافي محبت نديده اند يا برعکس، چنان در محبت غرق بوده اند که حالا مهرباني هاي طرف مقابل توقعشان را برآورده نمي کند. طرف مقابل بيچاره هم بالاخره يک روز خسته مي شود و رابطه را کات مي کند.

2 .بي اعتمادها
بي اعتمادها معمولا وارد رابطه نمي شوند، اما وقتي هم با ترديدهاي بسيار وارد رابطه مي شدند، آنقدر احساس ناامني مي کنند که مي خواهند مرتب طرف مقابل را چک کنند. معمولا اين افراد در کودکي به وجود محبت دايمي مطمئن نبودند.

آنها يا در خانواده هاي پرتنشي بزرگ شده اند که مرتب دعوا برقرار بوده يا يکي از والدين به هر دليلي مثلا اعتياد رفتار باثباتي نداشته يا خود پدر و مادر الگوي تمام و کمال بي اعتمادي بوده اند. بي اعتمادها هم بالاخره طرف مقابل را به جايي مي رسانند که نداشتن رابطه را به هميشه مظنون بودن ترجيح دهند.

3 .وابسته ها
وابسته ها يا از ترس ترک شدن وارد رابطه نمي شوند يا اگر شدند، چنان به طرف مقابل مي چسبند که نمي گذارند بنده خدا به راحتي نفس بکشد. آنها تمام معناي زندگي شان را به طرف مقابل وابسته مي کنند. تفريح و درست خواندن و شغل و مهارت آموزي و همه و همه چيزها بايد با حضور طرف مقابل باشد. بالاخره يک روز طرف مقابل از نداشتن فضاي شخصي خسته مي شود و پيشنهاد مي دهد رابطه قطع شود. وابسته ها هم معمولا در کودکي با نياز به محبت مشکل داشته اند.

4 .ناماهرها
ممکن است افرادي که شکست عاطفي مي خورند در هيچ کدام از سه دسته بالا نباشند. در اين صورت يا آدم هايي هستند که گير افرادي از سه دسته بالا افتاده اند يا مهارت هاي ارتباطي ضعيفي دارند. آدم هايي که نمي توانند نه بگويند، نمي توانند خودشان را جاي طرف مقابل بگذارند يا به اصطلاح همدلي کنند، نمي دانند چه حرفي را بايد در چه جايي و با چه لحني و به چه وسيله اي بگويند از نظر ارتباطي ناماهرند.

آنها هم نمي توانند رابطه را پيش ببرند و هدفمند کنند و هم در مقابل زنگ هشدارهايي مثل توهين، بي خبري، پرخاشگري فيزيکي و چک شدن بيش از حد حساس نيستند.

منبع:هفته نامه همشهري جوان


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۱۶۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خشن‌ترین نسخه مورایس پس از اولین پات در تهران (عکس)

به گزارش «ورزش‌ سه»، ژوزه مورایس حضور در فوتبال ایران را با پیروزی مقابل استقلال در ورزشگاه آزادی آغاز کرد و سپس در مصاف برگشت برابر پرسپولیس هم طلایی‌پوشان با گل محمد کریمی با پیروزی از تهران به اصفهان بازگشتند. در این بین سپاهان در تهران توانست هوادار به عنوان دیگر تیم تهرانی را هم در لیگ بیست و دوم شکست دهد. 

با شروع فصل جدید همچنان ورزشگاه آزادی و حضور در تهران برای مورایس و شاگردانش خوش یمن بود و آنها علاوه بر پیروزی پر گل مقابل هوادار و پیکان در لیگ قهرمانان آسیا هم که مجبور شدند در آزادی بازی کنند به یک پیروزی تاریخی ۹ بر صفر مقابل آلمالیق و سپس برد یک بر صفر ارزشمند مقابل نیروی هوایی دست پیدا کردند. 

با این حال ماجرا همینقدر خوب پیش نرفت و مورایس و شاگردانش در بازی برگشت لیگ بیست و سوم مقابل استقلال در ورزشگاه آزادی اولین شکست را تجربه کردند و سپس در بازی برگشت مقابل پرسپولیس هم به تساوی یک بر یک دست پیدا کردند، تا پس از تجربه اولین شکست در تهران، اولین تساوی هم از راه رسید. 

در آخرین حضور مورایس در تهران عکس‌هایی از این مربی ثبت شده که چهره او را در خشن‌ترین حالت ممکن پس از حضور در راس کادر فنی سپاهان به تصویر کشیده است.

دیگر خبرها

  • ناکامی بزرگ بلوگرانا؛ بارسلونا فصل را بدون جام به پایان می‌رساند!
  • رئال مادرید با شکست بارسلونا مقابل خیرونا، فاتح لالیگا شد!
  • صعود میلان به فینال لیگ قهرمانان اروپا در شب شکست 3-1 مقابل آیندهوون (4 می 2005) / فیلم
  • هجوم هواداران خشمگین رم به صفحه اینستاگرام آبراهام و کارسدورپ
  • سهم پرسپولیس از ۴ بازی ۶ امتیازی فقط ۳ امتیاز!
  • هشدار درباره شکست کی‌یف بدون کمک نظامی غرب
  • تحولات اوکراین|هشدار درباره شکست کی‌یف بدون کمک نظامی غرب
  • شادی ممنوع برای باقری در دربی خانوادگی
  • خشن‌ترین نسخه مورایس پس از اولین پات در تهران (عکس)
  • ورزشگاه آزادی، قتلگاه مهمانان پرسپولیس و استقلال